Tomatensoep met maggiplant

Ingredienten:

5 hele rijpe vleestomaten of anders grote trostomaten

’n hand vol verse maggiplant blaadjes, in de breedte en in de lengte fijngehakt

1 verse teen knoflook, gepureerd

Groentenbouillon, 750ml

Vers gemalen zwarte peper

2 eetlepels Olijfolie

Bereiding:

Snij de rijpe vleestomaten in stukken, al dan niet zonder eerst het velletje er af te halen door de tomaten eerst licht te blancheren.

Fruit de gepureerde knoflook in de olijfolie op ’n middellaag vuur totdat je zelf het aroma lekker vind ruiken, glazig tot lichtbruin, wees hier wat geduldig mee en zet het vuur niet al te hoog hiervoor want anders verbrand je de knoflook en dat is niet lekker.

Voeg de gesneden vleestomaten toe en sauteer die ook licht glazig op ’n iets hoger vuurtje.

Voeg de bouillon toe en de gesneden lavas, laat het geheel nog zachtjes sudderen totdat de tomaten wat verder uit elkaar vallen, rond de 30 tot 40 minuten, serveer de soep en voeg nog wat verse zwarte peper toe en eventueel nog wat zout.

Optioneel: Voeg ook nog enkele keukenlaurierblaadjes toe (Tevens ook ’n meerjarige winterharde struik) samen met het toevoegen van de tomaten in de pan.

Meer informatie over de maggiplant